Hvordan vælger jeg persienner i den rigtige størrelse og materiale

Når du køber persienner, skal du sikre dig, at de er i de rigtige mål. Ellers kan det være svært, besværligt og tidskrævende, at få dem til at passe ordentligt. Dette gælder især for træpersienner, da de ofte er lavet i standardstørrelser.

Persienner efter mål

Du kan købe persienner på mål hos nogle forhandlere. Dette kan dog blive dyrt, hvis du ikke vælger den rette forhandler.

Der kan være både stor forskel på pris og kvalitet, hos de forskellige forhandlere.

En ting er dog sikkert, hvis du køber dine persienner på mål, får du det bedste resultat.

det eneste du skal gøre er, at måle korrkt op og derefter vælge de rette persienner.

Det skal være persienner der både til din indretning og som kan skærme lyset, så dit lysindfald bliver minimeret, når du har behov for det.

Alu persienner

Vælger du alu persienner frem for træ persienner, så er det selvfølgelig også muligt, at købe en persienne saks, og selv klippe dem til. Så kan du købe billige persienner, og i stedet for de lidt mindre prisvenlige persienner efter mål.

Klip selv dine persienner til den rette bredde

Du skal dog være klar over, at arbejdet med at klippe dine persienner til den rigtige bredde ikke er nemt.

Det er både tidskrævende og besværligt. Du skal holde tungen lige i munden konstant, hvis du skal have et pænt resultat, hvor dine persienner ikke bliver skæve i bredden.

Derudover skal du have det rigtige værktøj. Ellers kan det blive meget svært, at få dine persienner til at se pæne ud.

Det anbefales derfor, at få professionelle til at klippe dine persienner til den rette bredde og højde. På den måde er du sikker på et pænt resultat.

Klip dem ikke for korte

En anden ting du skal være opmærksom på, når du klipper dine persienner er, at hvis du klipper dem for korte, så kan du nærmest lige så godt smide dem ud.

De vil være så godt som ubrugelige, da de ikke vil afskærme lysindfaldet i siderne.

Det vil derfor gøre det lidt nemmere for dig, hvis du vælger en saks med afstandsmåler integreret i den. På den måde er det sværere for dig at klippe forkert, hvis du altså holder fokus. Du kan få en saks med afstandsmåler hos Bauhus.dk, og den er oven i købet på tilbud lige nu.

Persienner i forskellige farver

Markedet for persienner bliver ved med at vokse, og det gør at der er mange muligheder for både forskellige farver og materialer.

Når du skal vælge farve, så er det vigtigt at du overvejer det grundigt.

Du vil ikke vælge en farve som du, allerede i løbet af et par, bliver træt af. Det er derfor mange hælder til mere neutrale farver til deres nye persienner. Neutrale farver er ofte sværere at blive trætte af, end de mere i øjenfaldende farver.

Skal jeg vælge træ persienner eller alu persienner

Det er dog ikke kun farven, der har betydning for dine nye persienner. Materialet påvirker også både udseendet og holdbarheden af ​​persiennerne.

De to mest populære materialer til, at lave persienner på mål i, er træpersienner og alupersienner.

Alu persienner befinder sig godt i fugtige rum som badeværelser eller køkkener, hvor træpersiennerne kan skabe problemer med råd og mug.

De vil heller ikke blive påvirket af solens stråler, hvilket træpersienner kan. Alu persienner er derfor ideelle til badeværelser eller køkkener.

Hvis du har et rum som er stort nok, og som har behov for store persienner efter mål, så anbefales det at du vælger træpersienner på mål. På Gardinunivers.dk kan du læse mere om fordele og ulemper ved både alu persienner og træpersienner efter mål.

Persienner i træ giver dig også en bedre rumklang end alu persienner gør.

De vil give dig en mere eksklusiv look end alupersiennerne, men de er ikke gode til fugtige miljøer som alu persiennerne er.