Polterabend – sådan sørger du for en god dag til gommen

En polterabend er en stor og traditionsrig begivenhed, som er en stor oplevelse forud for at blive gift. Der er tradition for gode og venligsindede drillerier, på en dag, hvor gommen skal være i centrum i det, der kaldes ”den sidste dag i frihed”.

Typisk foregår det sådan, at vennerne aftaler med den kommende brud, at hun skal sørge for, at den kommende gom er hjemme, så vennerne kan møde tidligt op og ’bortføre’ ham. Derfor er der mange, som starter tidligt med at møde op med morgenmad og lidt alkohol til at sætte fart på dagen.

For at give den bedst tænkelige dag til gommen anbefaler vi, at i følger disse almene råd.

Betal for gommen

Det er ligeledes sådan, at vennegruppen normalt sørge for at indregne prisen for gommen i deres budget. Det gør nemlig, at gommen ikke skal tænke på økonomien eller noget, men blot skal nyde den dag, som hans nærmeste venner har planlagt for ham. På den måde bliver oplevelsen langt mere bekymringsfri for gommen, som blot skal koncentrere sig om at nyde selskabet og den gode dag.

Sørg for transport

Det er svært at komme uden om, at der typisk skal drikkes godt med alkohol til en polterabend. Derfor skal transporten også arrangeres forsvarligt. Nogle vælger at få familie til at køre og bringe, men for mange kan det give god mening at arrangere leje af minibus. På den måde kan gruppen sidde samlet og hygge sig – hvilket også er vigtigt, hvis køreturen mellem aktiviteterne er lidt længere. Kontakt et lokalt busselskab for at få arrangeret nærmere.

Husk at det skal være en sjov dag for gommen

En polterabend skal være sjov for alle – ikke mindst gommen. Det er desværre ikke uhørt, at nogle ’vennegrupper’ har set dagen som en mulighed for at være onde i sulet og nærmest pine deres ven. Dette er naturligvis IKKE noget, som bør finde sted. Derfor skal man huske, om det nu også er sjovt eller ej for gommen, hvis han placeres i babytøj i en travl gågade eller skal ud i en aktivitet, som er meget grænseoverskridende.

Vær derfor gode ved den kommende gom og sørg for, at dagen er planlagt i hans ånd.