Skal du være godt kørende? 

Der er mange ting, der skal være i orden, for at du kan være godt kørende i mange år fremover. For det første skal din bil holdes i form, så den er klar til at køre både sommer og vinter. For det andet skal du være sikker på, at du har et gyldigt kørekort, og at du har styr på reglerne for, hvornår det skal fornys.

Hold bilen i topform

Uanset om din bil er ny eller gammel, er det vigtigt, at du vedligeholder den og sørger for at få skiftet hjul til tiden, så den altid er køreklar – både sommer og vinter. Derudover kan det være en rigtig god ide at have et abonnement på vejhjælp, så du er sikker på altid at kunne komme videre, hvis du kører i grøften, eller der sker noget uforudset med bilen. Der findes flere forskellige udbydere af vejhjælp, og i nogle abonnementer kan du også få skiftet hjul både forår og efterår. Find priser på Falck hjulskift og andre vejhjælpsabonnementer, og vælg den løsning, der passer bedst til dig og din bil.

Udover hjulskift og vejhjælp er det vigtigt, at du sørger for at få skiftet olie på bilen med jævne mellemrum og giver den undervogns- og rustbehandling. Det sikrer bilen mod de mest almindelige grunde til slid på både motor og karosseri. Så kan du se frem til en bil i topform i mange år fremover. Skulle uheldet alligevel være ude, kan du få både starthjælp og bugsering til værksted med dit vejhjælpsabonnement. Hos nogle udbydere kan du endda få en lånebil, mens din egen er på værksted. Så kan du altid komme videre, selvom bilen må tage en pause.

Har du styr på, hvor længe dit kørekort er gyldigt?

Forestil dig en dag at blive stoppet af politiet, blot for at finde ud af, at du har kørt rundt med et ugyldigt kørekort! Mareridt! Der er forskellige regler for gyldigheden af kørekort, alt efter hvornår kørekortet er udstedt. Så det er en god ide at tjekke reglerne for, hvornår lige præcis dit kørekort skal fornys. Men hvad koster et nyt kørekort, og hvordan bærer du dig ad med at få det fornyet? Du kan finde alle oplysninger om kørekortets gyldighed og priser på fornyelse på nettet. Det er nemt at få et overblik og være sikker på, at der ikke venter en grim overraskelse næste gang du skal vise kørekortet frem.   

Særligt for bilister med kørekort udstedt efter 2013, er der god grund til at være opmærksom. Kørekort udstedt efter dette år skal nemlig fornys hvert 15. år. Tidligere blev kørekort automatisk udstedt med udløbsdato det år, hvor indehaveren fylder 70 år. Herefter skal kortet fornys med jævne mellemrum. Men med de nyere kørekort, skal du altså selv være opmærksom og sørge for at få kortet fornyet.

Med bilen køreklar, vejhjælpsabonnementet på plads og kørekortet opdateret er der ikke noget, der holder dig tilbage. Så er du godt kørende, sommer og vinter i mange år fremover.