Fordele ved at gøre musik til din hobby

Alles smag i musik er unik, hvilket betyder, at uanset hvilken musik du laver, vil der findes nogen, der vil nyde at lytte til den. Musik er en stor fordel for os, uanset om vi er kendte indspilningskunstnere, karaoke-sangere eller blot musikfans.

Hvis du leder efter en ny hobby, skal musik toppe din liste, da sundheds- og wellnessfordelene er bemærkelsesværdige. Musik er i stand til at hæve bevidsthedstilstande, ændre dit humør, udvikle hjernen, sænke stressniveauer og få adgang til forskellige sindstilstande. At lave musik til din nye hobby kan helbrede din krop og din sjæl og gøre dig til en lykkeligere, velafrundet person, hvilket kan afhjælpe de mange timer beskæftiget med teknologi.

Sundhedsmæssige fordele ved at gøre musik til din hobby

Musikundervisning i en tidlig alder stimulerer et barns hjerne på adskillige måder, der forbedrer kommunikationsevner, visuelle færdigheder og verbale færdigheder. En undersøgelse observerede en gruppe på 4-6-årige, der blev udsat for en måneds musikalsk træning, der omfattede lektioner i tonehøjde, rytme, melodi, grundlæggende musikalske koncepter og stemme. Børnene viste alle en forbedret evne til at forstå ord samt forklare deres betydning.

Selv børn så unge som et år kan drage fordel af eksponering for musik, da det giver dem forbedret kommunikationsevne, der fører til hyppigere smil og øgede tegn på sofistikerede hjerneresponser. Så find dine jazzguitar strenge og pluk løs!

Musik gør dig glad

Musik har evnen til at ændre dit humør fuldstændigt, afhængigt af hvad du spiller eller lytter til. Musik kan få dig til at føle alt lige fra glad eller ophidset til trist eller vred.

At engagere sig i musik frigiver dopamin, der er kendt som et feel-good kemikalie og får os til at opleve følelser som lykke og glæde. At lytte til og spille musik giver os lignende udbrud af begejstring, som vi ville få fra sex, visse stoffer og at spise et stort stykke chokolade.

Du kan endda forbedre oplevelsen ved at spille musik ude i naturen. Så skab dit eget naturrum med for eksempel stauder som tåler skygge for at få den ultimative oplevelse.