Fornyelser i hus og have

Man kan hurtigt komme til at gå lidt i stå, når hverdagens stress og jag presser en til dagligt. Man kan let bruge måske 2-3 år i det samme hus med den samme have, uden at der er sket nogle fornyelser.

Det behøver der egentligt ikke at være så meget galt ved, men man kan komme til at bruge mange år i sit hjem og i sin have uden egentligt at udnytte de muligheder, der er. Det kan være en rigtigt god idé at investere i fornyelser, som er til gavn for en selv og familien i mange år fremefter.

Planlæg hvad du gerne vil lave af fornyelser

En god måde fremme muligheden for, at man ikke går i stå, er ved at planlægge de fornyelser, man gerne vil lave. Det gør det mere velovervejet, og man kan samtidigt lave en plan over hvilke fornyelser, man gerne vil have lavet først, og hvilke der er nødt til at vente.

En god måde at planlægge på, er ved at sætte sig sammen med sin partner eller familie og komme op med forskellige ønsker til fornyelser. Det kan man gøre ved at alle i familien skriver 3-5 ønsker på nogle sedler. Hvis der er flere ønsker, der stemmer overens, kan det være måden, man vælger på. Det kan også være ved at man lister ønskerne ind efter, hvor bekostelige de er, så man på den måde planlægger, om det kan lade sig gøre og hvornår.

Forslag til langtidsholdbare fornyelser

Hvis du er helt på bar bund med, hvad du ønsker i boligen, eller bare gerne vil søge yderligere inspiration, så kan du med fordel kigge med her. Noget af det, der f.eks. kan give noget ekstra til have er ved at plante et dværg æbletræ. Den kan i mange år fremefter give fornøjelser, når du f.eks. bager æblekage, laver æblegrød og snupper et æble direkte fra træet. Den er langtidsholdbar og fylder ikke så meget i højden som de store æbletræer. Selvom det er et lille æbletræ, får du stadig en udsøgt høst.

Det andet forslag til en langtidsholdbar fornyelse er kunst i hjemmet. Kunst pynter på væggene og gør dit hjem til noget særligt. Ikea møbler og møbler fra jysk er noget du kan finde i mange hjem. Noget af det, der kan gøre hjemmet til noget særligt og give det personlighed er kunst. Kunsten giver dine gæster et lille indblik i, hvem du er som person, eller hvordan I som familie gerne vil identificeres. Samtidig giver det mange timers fornøjelse. Der findes f.eks. noget kunst med så mange detaljer, at du altid opdager noget nyt, når du kigger på det. Læs mere om kunst og bliv inspireret her https://www.artville.dk/.