Forstår du din hunds signaler?

Lytter du til din hund? Hvis du ikke gør det, er det på tide at begynde! Der er mange fordele ved at forstå, hvad dit kæledyr forsøger at kommunikere. En undersøgelse viste, at 80 % af de hunde, der ikke blev forstået af deres ejere, havde adfærdsproblemer. Det kan skyldes, at de er stressede eller ængstelige og ikke kan finde lindring på anden vis, f.eks. ved at gø eller tygge på ting, hvis de keder sig. Selv hvis din hund ikke føler sig stresset, kan der stadig være fordele ved at lytte nærmere – for eksempel har nogle racer brug for selskab, når de er alene hjemme, fordi deres racekarakteristika gør, at de føler sig ensomme uden nogen i nærheden. Ved at identificere din hvalps behov og ønsker kan du skabe et gladere miljø både nu og i fremtiden!

Hvilke signaler sender hunden?

Hunden vifter med halen, når den er glad. Når hunden føler sig ensom, så gøer den måske eller tygger på ting for at få det bedre. Hvis den er sur. så knurrer den og viser tænder. Du skal også være opmærksom på hunden lyde, lyder de ynkelige? Så kan det være, at den prøver at fortælle dig noget, hvis lydene lyder sure og farlige, så er den i et fælt humør!

Problemer med at være alene hjemme?

Hvis din hund har tendens til at kede sig, når den er alene, så bør du sikre dig, at din hund har noget at lave, imens den er alene. Har den noget legetøj? Har den noget den kan aktivere sig selv med, imens du er på arbejde? Hvis ikke, bør du investere i noget udstyr til hunden, som du kan købe her. Du kan finde alt lige fra aktivitetslegetøj, hvor den skal bruge sin lugtesans, der er også lækre tyggeben, som den kan få flere timer til at gå med, ved at ligge og tygge i.