Går du og overvejer at skifte internetudbyder i hjemmet?

Går du og overvejer at skifte internetudbyder i hjemmet?

I så fald giver vi dig en god oversigt over, hvad du har af muligheder, så du kan tage et velovervejet og kvalificeret gæt.  

Der kan være mange grunde til at skifte internetudbyder. For det første, så bliver udvalget af udbydere ofte større. Dette er en rigtig god ting, da der kommer mere konkurrence på markedet, hvilket gør, at udbyderne er nødt til at kæmpe for at skaffe kunder. Dette kan resultere i, at priserne falder og hastigheden stiger. Vi anbefaler, at du jævnligt undersøger dine muligheder 

Det kan også være, at du har fået et større behov for et bredbånd med mere hastighed. Dette behov opstår oftest, hvis du skal downloade og uploade store filer. Er du en garvet gamer, så ved du, at spil fylder mere og mere i dag og det ser ikke ud til, at det stopper. Vi har derfor hele tiden brug for bedre hastighed og mere lagerplads, for hurtigt at hente spillene og have plads til dem på vores computere, PlayStation, Xbox eller lignende. Nye spil fra de største producenter kan sagtens fylde 100 GB, og ofte mere, da deres billede- og lydfiler er så detaljeret og har du en langsom hastighed, så kan det sagtens tage flere dage, at hente et spil ned.  

Dette er ikke en overdrivelse. Har du f.eks. et gammeldags bredbånd via telefonstik, så får du måske 10 mbit hastighed ned. Det betyder, at den maksimal kan hente godt 1 MB data i sekundet. Med hurtig hovedregning giver det godt og vel 3600 MB data, eller 3,6 GB data, i timen og skal du hente et spil, der fylder 100 GB, så tager det altså mere end 27 timer. Det er vel og mærket hvis du får konstant god forbindelse og ikke benytter netværket til andet, som bl.a. streaming, imens.  

Det er derfor, at det ofte er en god idé at undersøge, om du kan få en hurtigere bredbåndsforbindelse. Det skal også nævnes, at disse gamle forbindelser som regel er ekstremt dyre, i forhold til hvad du får, så tag et kig, får et hurtigere bredbånd og spar penge.