Brug olie til din cykelkæde

Hvis du vil vedligeholde din cykelglæde og øge livstiden på din cykel, så bør du overveje at smøre din cykel med cykelkæde olie. Der findes flere former for olie såsom våd olie, voksbaseret olie og tør olie. Det er vigtigt, at du finder den olie som passer til dig. Ens for alle olier er dog, at de hjælper på din køreglæde og holder din cykel velsmurt.

 Skal alle bruge kædeolie?

Om kører mountainbike, racercykel eller er hverdagscyklist, så bør du smøre din cykelkæde med olien. Der kan dog være stor forskel på hvor ofte din kæde har brug for at blive smurt. Det kommer i høj grad an på hvor ofte du kører og årstiden du kører i. Det er derfor vigtigt, at du er opmærksom på dine omgivelser og hvilke forhold du kører i, så du kan passe bedst muligt på din cykel.

Hvilke kædeolie er bedst?

Det er ikke til at sige hvilken kædeolie som er bedst. Det kommer i høj grad an på hvad der virker for dig som individ. Der er ikke et entydigt svar til dette spørgsmål og derfor bør du sætte dig ind i de forskellige former for kædeolie og eventuelt finde råd hos eksperter. Så hvis du endnu ikke er begyndt at smøre din kæde, så undersøg dine muligheder og kom i gang, så du kan nyde din cykel i lang tid.