Når du skal vælge en ny indvendig dør efter mål

Trænger din bolig også til et frisk pust? Når de gamle slidte trædøre knirker mere end olie kan hjælpe på, så er det tid til at købe nogle nye døre. Man kan friske sit hus eller sin lejlighed op på en række af forskellige måder, men nye døre overalt i hjemmet, vil du ikke fortryde.  

Målet på din næste indvendige dør 

Det vigtigste, når du skal til at vælge nye døre, er, hvilke mål du skal bruge. Et godt råd er at måle op i din bolig, allerede inden du forelsker dig i nogle af de mange forskellige typer af døre. Når du skal til at vælge en kommende indvendig dør mål så ville det være ærgerligt, hvis du allerede har forelsket dig i en model, som der ikke er plads til i din karm. Derfor gælder det om først og fremmest at hive målebåndet frem og få styr på hvilken størrelse dør du gerne vil have.  

Der er mange modeller at vælge imellem 

Når du har målt op langs din karm, kan du måske endda allerede nu afgøre, om du har plads til din favoritmodel. Nogle modeller kommer endda både i en version, hvor man kan vælge, om det skal være en enkeltdør eller en dobbeltdør. Dobbeltdøre har en stor charme, men samtidig kræver de også meget plads, da de skal kunne åbnes helt op, hvis det er det man ønsker. De forskellige typer døre kommer også i mange prisklasser. Dog behøver en dyr dør er ikke nødvendigvis være en god dør, kig derfor på, hvad materialet af din kommende indvendige dør er lavet af.  

Eksklusivitet eller basic behov? 

Hvor mange penge, du ønsker at bruge på dine kommende nye indvendige døre, er helt op til dig selv. Nogle ønsker et eksklusivt og dyrt look til hjemmet, mens andre finder charme i en billigere brugt model. Når du går i gang med at skifte en af dine mange døre, så kan det være smart at overveje, om du vil skifte alle hjemmets indvendige døre på samme tid. Hvis du bliver vild med én bestemt model, så ville det være ærgerligt, hvis den bliver udsolgt op til den dag, du vælger at skifte flere af dine døre ud.  

Det indvendige dør mål er individuelt 

Du skal derudover også huske på, at hvilken dør du vælger, er helt op til dig. Det er nemlig individuelt, hvad man synes er pænt, og hvilken type dør, der vil passe bedst ind i din stil og indretning. Det er smag og behag, hvilken sum penge man har lyst til at bruge på at købe dørene, hvilket naturligvis også har lidt at sige. Det afgør i hvert faldhvilke modeller man ikke skal kigge på. Når du har valgt og købt din absolutte favorit, så kan du afslutningsvis også se på, om der er en passende dørkarm. En karm kan nemlig give et mere fuldendt udtryk til din dør, men det er ikke en nødvendighed.